Pridať recept

Koláč s jarnou zeleninou

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
500 g
paradajka
1 ks
cuketa
100 g
šampiňóny
50 g
tvrdý syr
3 strúčiky
cesnaku
25 g
maslo
4 PL
hladká múka
300 ml
mlieko
trochu
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Cesto si vyvaľkáme na tenký plát a položíme na formu s papierom na pečenie.
 
2.
Pripravíme si bešamel- zmiešame múku, maslo a mlieko s korením, soľou a vňaťou. Potrieme ním cesto.
3.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vždy striedame vrstvu bešamelu a vrstvu zeleniny.
4.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a 5 minút pred vybratím ešte posypeme strúhaným syrom. Pri podávaní ozdobíme čerstvou natrhanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!