Pridať recept

Krupicový dezert

ingrediencie

100 g
cukor
50 g
krupica
300 ml
studená voda
3 PL
citrónová šťava
150 g
ovocie

postup

1.
Cukor mierne pražíme na panvici, kým nenadobudne zlatistú farbu. Zmiešame ho s krupicou a vodou a necháme v chladničke 30 minút odstáť.
 
2.
Pridáme citrónovú šťavu a vyšľaháme do peny. Penu nalejeme do misiek a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím. Namiesto čerstvého ovocia môžeme použiť aj kompót.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Moruša a jej využitie v kuchyni
Pomáha pri chudnutí, podporuje zdravie pečene a NAVYŠE z nej vyčarujete fantastické dezerty! Aj HRNČEKOVÚ BUBLANINU
Plody morušovníkov – moruše pripomínajú veľké či dlhé maliny alebo černice. Neraz ich nájdeme aj...
Vianoce
Na Vianoce nesmie chýbať ovocie: Aké tradície s ním súvisia?
Ovocie k vianočným sviatkom neodmysliteľne patrí. Či sú to tradičné orechy, semiačka, sušené slivky...
Už žiadna chémia: Čerstvé ovocie bez chémie vďaka tomuto overenému triku!
Ovocie z obchodu zbavíte nežiadúcich postrekov týmto jednoduchým trikom
Zohnať svieže ovocie, ktoré nebolo ošetrené pesticídmi, je u nás možné najmä vďaka malým farmám. Ako však...
Pomelo
Pomelo - vitamínová bomba na sychravé dni
Pre niekoho symbol šťastia, pre niekoho najväčší citrus na svete, no pre väčšinu podmanivé a delikátne...
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím,
Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím, siahnite po tomto ovocí
Pomáha pri problémoch s trávením a pôsobí aj antibakteriálne. Viete, po ktorom ovocí siahnuť pri chorobe...