Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové tyčinky

hanus_prg
hanus_prg
10
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová hladká múka
125 g
palmarín
125 ml
ryžové mlieko
1,5 KL
soľ
2 KL
prášok do pečiva
1 ks
vajce
sezam
vajce na potretie
omáčka na potretie

postup

1.
V miske rozmiešame múku, mlieko, maslo, soľ a prášok do pečiva. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku.
2.
Spracované cesto si dáme na podložku, podsypeme múkou a rozdelíme na 2 časti.
3.
Každú časť rozvaľkáme do obdĺžnika a rozdelíme na cca 1 cm hrubé pásy. Dva pásy prepletieme do seba.
4.
Alebo si nakrájame pásy hrubé cca 4 cm a stočíme ich ako na obrázku.
5.
Tyčinky si preložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a omáčkou podľa chuti. Použila som tú, z ktorej som robila marinádu na maso (barbeque). Vrch posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 min. (spodná časť tyčiniek nesmie byť spálená).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...