FOTORECEPT: Špaldové tyčinky
10
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
špaldová hladká múka
125
g
palmarín
125
ml
ryžové mlieko
1,5
KL
soľ
2
KL
prášok do pečiva
1
ks
vajce
sezam
vajce na potretie
omáčka na potretie
postup
1.
V miske rozmiešame múku, mlieko, maslo, soľ a prášok do pečiva. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku.
2.
Spracované cesto si dáme na podložku, podsypeme múkou a rozdelíme na 2 časti.
3.
Každú časť rozvaľkáme do obdĺžnika a rozdelíme na cca 1 cm hrubé pásy. Dva pásy prepletieme do seba.
4.
Alebo si nakrájame pásy hrubé cca 4 cm a stočíme ich ako na obrázku.
5.
Tyčinky si preložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a omáčkou podľa chuti. Použila som tú, z ktorej som robila marinádu na maso (barbeque). Vrch posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 min. (spodná časť tyčiniek nesmie byť spálená).
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.