Pridať recept

Hovädzia špička na víne

ingrediencie

600 g
hovädzia špička
50 g
slanina
100 g
maslo
2 ks
cibuľa
1 stonka
rozmarín
500 ml
hovädzí vývar
200 ml
suché červené víno
150 ml
smotana
2 PL
polohrubá múka
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Mäso umyjeme a poodkrajujeme z neho blany a kožu. Tie dáme variť do čistej vody kvôli vývaru. Mäso potom obložíme na prúžky nakrájanou slaninou a zo všetkých strán okoreníme a osolíme.
 
2.
Roztopené maslo dáme do zapekacej misy a vložíme doňho vetvičku rozmarínu a nahrubo nakrájanú cibuľu. Prikryjeme a počas pečenia mäso podlievame hovädzím vývarom. Po hodine pečenia mäso otočíme.
3.
Po hodine a pol mäso vyberieme úplne, dáme do alobalu a do šťavy dolejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Zriedime vínom.
4.
Omáčku scedíme a vrátime do zapekacej nádoby. Pridáme cukor, mäso nakrájame na plátky a vložíme naspäť do omáčky. Dusíme ešte 20 minút. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cita112
17.7.2013 10:32 | |
+2 -0
čo je to tá hovädzia špička prosím? dakujem