Pridať recept

Zemiakové knedlíky

ingrediencie

800 g
zemiaky
350 g
hrubá múka
2 ks
vajce
10 g
soľ

postup

1.
Na prípravu zemiakových knedlí potrebujeme múčnu odrodu zemiakov, tie varíme v šupke 20-30 minút, kým nie sú mäkké. Ešte horúce ich olúpeme. Nachystáme si polovicu múky, do ktorej popučíme zemiaky. Medzitým si dáme variť hrniec s vodou.
 
2.
Do hmoty rozbijeme vajcia, osolíme a zasypeme ďalšou múkou. Rukami vypracujeme cesto, na ktorom sa správne robia "vrásky". Cesto rozdelíme na dve časti a vyváľame z nich knedlíky primerané veľkosti hrnca, nesmú sa v ňom ohýbať.
3.
Variacu sa vodu osolíme a knedlíky do nej opatrne vkladáme. Musia v hrnci voľne plávať, ak sa lepia na spodok, uvoľníme ich. Varíme 15-20 minút. Keď sú uvarené, opatrne ich vyberieme. Ihneď po vybratí sa krájajú na 1 cm hrubé kolieska, aj keď ich ešte nejdeme konzumovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...