Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenová bábovka s orechami a kokosom

hanus_prg
hanus_prg
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
250 ml
sójové mlieko
70 g
orechy
80 g
kokos
150 g
sušené ovocie
3 PL
med
550 ml
voda
1 PL
mletá škorica

postup

2.
Do hrnca dáme vodu, vsypeme 2x (vriacou vodou) premyté pšeno a privedieme do varu. Varíme cca 12 min., pokým voda úplne nezmizne. Podľa chuti môžeme pridat počas varenia do vody škoricu.
8.
Zpracované cesto nalejeme do bábovkovej formy (v prípade silikónovej formy nemúčime) a pečieme vo vopred rozohriatej rúre najskôr 10 min. pri teplote 220 stupňov, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 30 min. POZOR!!! Bábovku po upečení nevyklopujeme, ale necháme PORIADNE vychladnúť, ideálne v chladnom prostredí cca 3 hod.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...