Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčová mexická pochúťka

Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Mäso

500 g
bravčové karé
1 ks
cibuľa
1/2 ks
stonkový zeler
1/2 balíček
mrazená mexická zmes
1 konzerva
pasterizované paradajky
soľ
mleté čierne korenie
2 PL
olivový olej

Ryža

2 hrnčeky
voda
1 hrnček
ryža
soľ

postup

Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Mäso a cibuľu nakrájame na cca 1 cm kúsky.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
2.
Na oleji speníme cibuľku.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Kúsky mäsa osolíme a okoreníme z oboch strán a pridáme k cibuľke. Sprudka orestujeme.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Keď mäsko chytí zlatistú farbu, vyberieme ho do misky (neskôr ho do varíme).
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Zeler a cesnak nakrájame na malé kúsky.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Cesnak pridáme do výpeku a minútu opečieme (nie viac, lebo zhorkne).
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Pridáme pasterizované paradajky a maďarskú zmes.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Na koniec pridáme zeler.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Podlejeme vodou (cca 300-400 ml) a necháme prejsť varom.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
10.
Omáčku okoreníme a osolíme.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
11.
Do omáčky vložíme mäsko, prikryjeme pokrievkou a na jemnom ohni varíme približne 40 minút (pokiaľ bude mäsko mäkké).
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
12.
Ako urobiť vynikajúcu ryžu: Ryžu vysypeme do hrnca (môžeme predtým premyť vodou).
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
13.
Zalejeme vodou (platí pomer 1:2, teda 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody). Pridáme 1,5 PL soli.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
14.
Necháme priviesť do varu.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
15.
Akonáhle začne voda vrieť, teplotu vypneme a hrniec prikryjeme pokrievkou.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
16.
Na tej istej platni necháme dôjsť ryžu až kým sa voda úplne nevyparí. (trvá to približne 40 minút).
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
17.
Dôležité pravidlo: Akonáhle zalejeme ryžu vodou, už nepremiešame! Ryža sa nám vtedy nepripečie a krásne sa bude oddeľovať.
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
18.
Pokiaľ sa uvarí ryža, mäsko krásne zmäkne:) Dobrú chuť
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Fotorecept: Bravčová mexická pochúťka
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.7.2014 11:54 | |
+4 -1
Mäso asi opečieme osobitne, bez cibule. Tá by sa nám asi pripiekla :( . Ináč , asi o.k. .
Anonymný nick
9.12.2013 19:03 | |
+10 -1
Mäso sa krája tak, aby nôž išiel kolmo na svalové vlákna.
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.
Srbské rebierko
Rúru nezapínam, toto je najchutnejšie mäsko z jedného hrnca: Geniálne SRBSKÉ REBIERKO nemá konkurenciu, stačí jeden pohár a celá rodina sýta
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás skvelý chutný recept, ktorý si vždy celá rodina pochvaľuje.