Bryndzové halušky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
300
g
hladká múka
trochu
soľ
250
g
bryndza
60
g
cibuľa
80
g
údená slanina
trochu
kôpor
trochu
pažitka
postup
1.
Očistené zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a so soľou. Časť cesta dáme na dosku a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody.
2.
Cibuľu opražíme na slanine pokrájanej na malé rezančeky.
3.
Uvarené halušky vyberieme, premiešame s bryndzou a polejeme opraženou cibuľou.
4.
Namiesto cibule môžeme nakoniec pridať pažítku alebo kôpor posekaný nadrobno. Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.