Pridať recept

Bryndzové halušky

ingrediencie

500 g
zemiaky
300 g
hladká múka
trochu
soľ
250 g
bryndza
60 g
cibuľa
80 g
údená slanina
trochu
kôpor
trochu
pažitka

postup

1.
Očistené zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a so soľou. Časť cesta dáme na dosku a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody.
 
2.
Cibuľu opražíme na slanine pokrájanej na malé rezančeky.
3.
Uvarené halušky vyberieme, premiešame s bryndzou a polejeme opraženou cibuľou.
4.
Namiesto cibule môžeme nakoniec pridať pažítku alebo kôpor posekaný nadrobno. Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.