Pridať recept

Kurací tažín s marhuľami a paradajkami

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 KL
olivový olej
12 ks
kuracie stehno
2 ks
cibuľa
1 ks
zázvor
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
šafrán
1 KL
vriaca voda
1 KL
mletý zázvor
1 KL
mletá rasca
1 KL
celá škorica
2 PL
paradajkový pretlak
500 ml
kurací vývar
12 ks
sušená marhuľa
2 PL
med
3 PL
citrónová šťava
1 ks
citrón
trochu
koriandrová vňať
podľa chuti
kuskus

postup

1.
Vo veľkom hrnci na silnom plameni rozohrejeme 1 lyžičku olivového oleja. Kuracie mäso dobre ochutíme morskou soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a prudko ho opečieme z oboch strán dohneda. Vyberieme a odložíme nabok.
 
2.
Do hrnca pridáme zvyšný olej, cibuľu, ďumbier a cesnak a ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme 10 minút, aby cibuľa zmäkla.
3.
Jemne podrvíme šafran, zalejeme ho vriacou vodou a necháme minútu vylúhovať. Spolu s ostatnými koreninami ho potom pridáme do hrnca a pražíme 1 minútu, aby sa uvoľnila chuť a vôňa.
4.
Pridáme paradajkový pretlak, vývar, marhule, med, citrónovú šťavu a kuracie mäso a varíme na miernom až slabom plameni asi 30 minút alebo kým kurča nie je úplne mäkké.
5.
Posypeme koriandrovou vňaťou a podávame s kuskusom a mesiačikmi citróna.
6.
TIP: Tažín môžete pripraviť 2 dni vopred a odložiť do chladničky alebo zamraziť. Pred podávaním ho opatrne zohrejte v hrnci a podľa potreby rozrieďte trochou vody alebo vývaru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať