Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Šľahačková bábovka

varecha-kucharka
varecha-kucharka
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
3 ks
vajce
1 téglik
smotana na šľahanie
2 PL
hrozienka v rume
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Bielky oddelíme od žĺtkov, s trochou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor, šľahačku, citrónovú kôru a nasekané hrozienka. Dôkladne premiešame.
3.
Opatrne potom vmiešame sneh.
4.
Formu vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...