Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Šľahačková bábovka

varecha-kucharka
varecha-kucharka
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
3 ks
vajce
1 téglik
smotana na šľahanie
2 PL
hrozienka v rume
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Bielky oddelíme od žĺtkov, s trochou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor, šľahačku, citrónovú kôru a nasekané hrozienka. Dôkladne premiešame.
3.
Opatrne potom vmiešame sneh.
4.
Formu vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...