Pridať recept

Višňový džem

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
višne
1 balíček
želírovací cukor

postup

1.
Višne najskôr vykôstkujeme. Potom ich rozmixujeme a spolu so želírovacím cukrom dáme variť.
 
2.
Počas varenia stále miešame. Penu, ktorá sa tvorí, odstraňujeme lyžicou.
3.
Keď začne zmes tuhnúť, nakladáme ju do fliaš.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Višňový koláč s čokoládou a rumom: Letná pochúťka v podrobnom recepte
Kyselkavé višne v spojení s čokoládou sú skrátka fantastické.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...