Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Knäckebrody zo žitnej múky

hanus_prg
hanus_prg
12
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
žitná múka
140 g
studené maslo
250 ml
studené sójové mlieko
1 PL
soľ
1 PL
vanilkový cukor

postup

1.
Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba a zapneme program "Cesto". Po cca 20-tich minútach pekáreň vypneme a cesto preložíme na tanier (program Cesto by ďalej pokračoval kysnutím a to my nechceme). Cesto na tanieri prikryjeme a vložíme na 1 hod. do chladničky.
2.
Po hodine cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenký plát (cca 3 mm).
4.
Z cesta potom vykrojíme obdĺžniky a preložíme na plech s pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 220 stupňov 11 min.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hanus_prg
18.5.2013 14:57 | |
+0 -0
Knackebroty majú neutrálnu chuť, ale chutia viac slano ako sladko :)
dobruchut
15.5.2013 23:14 | |
+1 -0
tieto knackebroty sú nasladko? keď je tam vanilkový cukor... chcela by som ich urobiť ale v slanej verzii *503*
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...