Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Knäckebrody zo žitnej múky

hanus_prg
hanus_prg
12
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
žitná múka
140 g
studené maslo
250 ml
studené sójové mlieko
1 PL
soľ
1 PL
vanilkový cukor

postup

1.
Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba a zapneme program "Cesto". Po cca 20-tich minútach pekáreň vypneme a cesto preložíme na tanier (program Cesto by ďalej pokračoval kysnutím a to my nechceme). Cesto na tanieri prikryjeme a vložíme na 1 hod. do chladničky.
2.
Po hodine cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenký plát (cca 3 mm).
4.
Z cesta potom vykrojíme obdĺžniky a preložíme na plech s pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 220 stupňov 11 min.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hanus_prg
18.5.2013 14:57 | |
+0 -0
Knackebroty majú neutrálnu chuť, ale chutia viac slano ako sladko :)
dobruchut
15.5.2013 23:14 | |
+1 -0
tieto knackebroty sú nasladko? keď je tam vanilkový cukor... chcela by som ich urobiť ale v slanej verzii *503*
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...
pitný režim
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Čo patrí do pitného režimu a čo nie?
Leto je v plnom prúde, a preto nezabúdajte počas rôznych aktivít na dostatočnú hydratáciu. Mohlo by sa zdať, že okolo...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru konzumujeme bielu...