Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Knäckebrody zo žitnej múky

hanus_prg
hanus_prg
12
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
žitná múka
140 g
studené maslo
250 ml
studené sójové mlieko
1 PL
soľ
1 PL
vanilkový cukor

postup

1.
Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba a zapneme program "Cesto". Po cca 20-tich minútach pekáreň vypneme a cesto preložíme na tanier (program Cesto by ďalej pokračoval kysnutím a to my nechceme). Cesto na tanieri prikryjeme a vložíme na 1 hod. do chladničky.
2.
Po hodine cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenký plát (cca 3 mm).
4.
Z cesta potom vykrojíme obdĺžniky a preložíme na plech s pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 220 stupňov 11 min.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hanus_prg
18.5.2013 14:57 | |
+0 -0
Knackebroty majú neutrálnu chuť, ale chutia viac slano ako sladko :)
dobruchut
15.5.2013 23:14 | |
+1 -0
tieto knackebroty sú nasladko? keď je tam vanilkový cukor... chcela by som ich urobiť ale v slanej verzii *503*
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...