Pridať recept

FOTORECEPT: Zelenina na indický spôsob

ingrediencie

1 ks
červená paprika
3 stonky
stonkový zeler
1 ks
cibuľa
2 ks
baklažán
5 ks
cherry paradajky
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
masala korenie
1 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Nakrájame si cibuľu, stonkový zeler a papriku.
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
2.
Na oleji naprv orestujeme cubuľku a potom pridáme zeler a papriku. Podusíme približne 5 minút.
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
3.
Potom pridáme rajčiny a cesnak.
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
4.
Na záver pridáme na kolieska nakrájaný baklažán.
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
5.
Všetko posypeme masala korením, okoreníme a osolíme.
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
6.
Kto má rád pikantné, môže pridať worchesterovú omáčku (1 KL).
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
7.
Podlejeme 2 dl vody a necháme dusiť približne 15-20 minút (kým bude všetka zeleninka mäkká).
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Fotorecept: Zelenina na indický spôsob
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
2 chutné recepty so stonkovým zelerom: Ideálne, nielen ak chcete schudnúť
Stonkový zeler je právom super potravinou ostatných rokov. Nerobte si z neho však šťavu, pretože prídete...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)