Hrozienkové srdiečka
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
120
g
margarín
80
g
práškový cukor
vajce
1
ks
žĺtok
20
g
orechy
60
g
hrozienka
Plnka
250
g
maslo
200
g
práškový cukor
2
PL
kakao
1/2
ks
vajce
rum
Poleva
100
g
čokoláda
80
g
Cera
postup
1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, vajca, žĺtka, pomletých orechov a nadrobno posekaných hrozienok zamiesime na doske cesto a necháme ho hodinu na chladnom mieste odležať. Potom ho a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, formičkou povykrajujeme srdiečka, poukladáme ich na slabo vymastený plech a upečieme.
2.
Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou a hrozienkami. Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista, primiešame kakao a dochutíme rumom. Poleva: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.