Pridať recept

Hrozienkové srdiečka

ingrediencie

200 g
hladká múka
120 g
margarín
80 g
práškový cukor
vajce
1 ks
žĺtok
20 g
orechy
60 g
hrozienka

Plnka

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 PL
kakao
1/2 ks
vajce
rum

Poleva

100 g
čokoláda
80 g
Cera

postup

1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, vajca, žĺtka, pomletých orechov a nadrobno posekaných hrozienok zamiesime na doske cesto a necháme ho hodinu na chladnom mieste odležať. Potom ho a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, formičkou povykrajujeme srdiečka, poukladáme ich na slabo vymastený plech a upečieme.
 
2.
Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou a hrozienkami. Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista, primiešame kakao a dochutíme rumom. Poleva: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať