Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Poctivá šošovicovo-fazuľová polievka

hanus_prg
hanus_prg
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela fazuľa
500 g
šošovica červená lúpaná
3 ks
klobása
5 ks
zemiaky
2 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
3 PL
olej
1 balíček
sladká červená paprika
3 PL
soľ
2 PL
majorán
1 PL
sušený cesnak
2 PL
vegeta
chilli

postup

2.
Fazuľu (namočenú deň vopred v studenej vode) vysypeme do vriacej vody a varíme pri miernom ohni 25 min. NESOLíME. Počas varenia nám môže zopár (suchých) fazuliek vyplávať na povrch, v takom prípade ich naberieme naberačkou a dáme preč. Fazuľu po 25-tich min. vypneme a vodu vylejeme. Po ochutnaní sa nám bude zdať trochu tvrdá, ale pri varení s ostatnými surovinami v hrnci ešte zmäkne.
4.
Klobásku si nakrájame na mesiačiky a dáme smažiť na panvicu (bez oleja). Počas smaženia (cca 15 min.) môžeme prebytočnú masť odstrániť.
7.
K cibuli pridáme 7 litrov vriacej vody (z konvice) a necháme 5 min. prevrieť. Potom vodu ochutíme soľou, cesnakom, paprikou, majoránom a vegetou.
8.
Do ochutenej polievky pridáme klobásku a necháme zovrieť. Až nám polievka začne vrieť, prepneme na menší stupeň a necháme 10 min. variť.
9.
Potom pridáme uvarenú fazuľu a varíme ďalších 10 min. Po uvedenom čase pridáme do polievky mrkvu a zemiaky, necháme variť 10 min. Podľa potreby môžeme pridať vodu.
10.
Po 10-tich minútach pridáme šošovicu a varíme posledných 10 min., až pokým nebude šošovica a zelenina mäkká. Dobrú chuť !

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pusa169
8.3.2014 19:44 | |
+0 -0
waw (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...