Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Poctivá šošovicovo-fazuľová polievka

hanus_prg
hanus_prg
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela fazuľa
500 g
šošovica červená lúpaná
3 ks
klobása
5 ks
zemiaky
2 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
3 PL
olej
1 balíček
sladká červená paprika
3 PL
soľ
2 PL
majorán
1 PL
sušený cesnak
2 PL
vegeta
chilli

postup

2.
Fazuľu (namočenú deň vopred v studenej vode) vysypeme do vriacej vody a varíme pri miernom ohni 25 min. NESOLíME. Počas varenia nám môže zopár (suchých) fazuliek vyplávať na povrch, v takom prípade ich naberieme naberačkou a dáme preč. Fazuľu po 25-tich min. vypneme a vodu vylejeme. Po ochutnaní sa nám bude zdať trochu tvrdá, ale pri varení s ostatnými surovinami v hrnci ešte zmäkne.
4.
Klobásku si nakrájame na mesiačiky a dáme smažiť na panvicu (bez oleja). Počas smaženia (cca 15 min.) môžeme prebytočnú masť odstrániť.
7.
K cibuli pridáme 7 litrov vriacej vody (z konvice) a necháme 5 min. prevrieť. Potom vodu ochutíme soľou, cesnakom, paprikou, majoránom a vegetou.
8.
Do ochutenej polievky pridáme klobásku a necháme zovrieť. Až nám polievka začne vrieť, prepneme na menší stupeň a necháme 10 min. variť.
9.
Potom pridáme uvarenú fazuľu a varíme ďalších 10 min. Po uvedenom čase pridáme do polievky mrkvu a zemiaky, necháme variť 10 min. Podľa potreby môžeme pridať vodu.
10.
Po 10-tich minútach pridáme šošovicu a varíme posledných 10 min., až pokým nebude šošovica a zelenina mäkká. Dobrú chuť !

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pusa169
8.3.2014 19:44 | |
+0 -0
waw (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...