Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvový džem bez cukru

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mrkva
1/2 ks
šťava z citróna
1 KL
mletá škorica
1/2 litrov
voda
2 PL
med
2 KL
agar

postup

1.
Mrkvu postrúhame na jemno, dáme na panvicu, zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka cca 20 min.
2.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Ďalej varíme.
4.
Nakoniec pridáme med a agar rozpustený v troche horúcej vody (ideálne je, keď si agar s vodou dáme na cca 30 sekund do mikrovlnky - vznikne hmota podobná želatíne).
5.
Džem varíme posledných 10 min., naplníme do fľašiek, sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 min, potom obrátime otvorom na dno a necháme vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...