Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvový džem bez cukru

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mrkva
1/2 ks
šťava z citróna
1 KL
mletá škorica
1/2 litrov
voda
2 PL
med
2 KL
agar

postup

1.
Mrkvu postrúhame na jemno, dáme na panvicu, zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka cca 20 min.
2.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Ďalej varíme.
4.
Nakoniec pridáme med a agar rozpustený v troche horúcej vody (ideálne je, keď si agar s vodou dáme na cca 30 sekund do mikrovlnky - vznikne hmota podobná želatíne).
5.
Džem varíme posledných 10 min., naplníme do fľašiek, sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 min, potom obrátime otvorom na dno a necháme vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...