FOTORECEPT: Mrkvový džem bez cukru
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mrkva
1/2
ks
šťava z citróna
1
KL
mletá škorica
1/2
liter
voda
2
PL
med
2
KL
agar
postup
1.
Mrkvu postrúhame na jemno, dáme na panvicu, zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka cca 20 min.
2.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Ďalej varíme.
4.
Nakoniec pridáme med a agar rozpustený v troche horúcej vody (ideálne je, keď si agar s vodou dáme na cca 30 sekund do mikrovlnky - vznikne hmota podobná želatíne).
5.
Džem varíme posledných 10 min., naplníme do fľašiek, sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 min, potom obrátime otvorom na dno a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.