Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvový džem bez cukru

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mrkva
1/2 ks
šťava z citróna
1 KL
mletá škorica
1/2 litrov
voda
2 PL
med
2 KL
agar

postup

1.
Mrkvu postrúhame na jemno, dáme na panvicu, zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka cca 20 min.
2.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Ďalej varíme.
4.
Nakoniec pridáme med a agar rozpustený v troche horúcej vody (ideálne je, keď si agar s vodou dáme na cca 30 sekund do mikrovlnky - vznikne hmota podobná želatíne).
5.
Džem varíme posledných 10 min., naplníme do fľašiek, sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 min, potom obrátime otvorom na dno a necháme vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...