Pridať recept

Vyprážané ryžové guľôčky

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ryža
200 g
syr Eidam
2 ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie
1 štipka
soľ

postup

1.
Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode a necháme ju vychladnúť. Na hrubom strúhadle nastrúhame syr, ktorý potom vmiešame do ryže. Osolíme.
 
2.
Zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré namáčame do vyšľahaných vajec a potom do strúhanky. Vyprážame na oleji zo všetkých strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.