Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátovo-baklažánové rizoto

Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža
1 balíček
baby špenát
1 ks
baklažán
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
chilly paprička
1 ks
cibuľa
1 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Uvaríme ryžu: Jeden hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody. Keď voda začne vrieť, zjemníme teplotu na minimum a pod uzavretou pokrievkou varíme, kým sa voda nevyparí. Nemiešame!
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na oleji si opražíme cibuľu a potom k nej pridáme baklažán, cesnak a baby špenát. Poriadne orestujeme.
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Potom pridáme baby špenát a opäť podusíme.
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Na záver pridáme chilly papričku zbavenú jadierok. Zeleninu osolíme a okoreníme.
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Zeleninovú zmes vylejeme do ryže a poriadne premiešame (ak je treba, ešte dochutíme).
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Fotorecept: Špenátovo-baklažánové rizoto
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...