Pridať recept

Mandľová torta

12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
práškový cukor
3 ks
vajce
1/2 hrnček
olej
1/2 hrnček
mlieko
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
3/4 hrnček
mandľové lupienky
1 štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
1 balíček
vanilkový puding
2 hrnčeky
mlieko
1/2 hrnček
cukor
100 g
maslo
trochu
mandľová esencia
1 ks
čokoládová poleva
trochu
mlieko

postup

1.
Cukor zmiešame s vajciami, primiešame olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a mleté mandle. Dôkladne premiešame. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
 
2.
Medzitým pripravíme krém: vanilkový puding rozmiešame v 4 lyžičkách mlieka. Ostatné mlieko dáme variť a do vriaceho mlieka potom vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút podľa návodu.
3.
Cukor si vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme pár kvapiek mandľovej esencie a vmiešame vychladnutý puding. Keď je korpus vychladený, prekrojíme ho napoly a natierame krémom. Priklopíme druhou polovicou.
4.
Polevu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (môžeme použiť aj čokoládu), podľa potreby zriedime s mliekom. Tortu polievame polevou, môžeme ozdobiť marcipánovými ozdobami alebo strúhaným kokosom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...