Mandľová torta
12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
práškový cukor
3
ks
vajce
1/2
hrnček
olej
1/2
hrnček
mlieko
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3/4
hrnček
mandľové lupienky
1
štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
1
balíček
vanilkový puding
2
hrnčeky
mlieko
1/2
hrnček
cukor
100
g
maslo
trochu
mandľová esencia
1
ks
čokoládová poleva
trochu
mlieko
postup
1.
Cukor zmiešame s vajciami, primiešame olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a mleté mandle. Dôkladne premiešame. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť na 20 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
2.
Medzitým pripravíme krém: vanilkový puding rozmiešame v 4 lyžičkách mlieka. Ostatné mlieko dáme variť a do vriaceho mlieka potom vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút podľa návodu.
3.
Cukor si vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme pár kvapiek mandľovej esencie a vmiešame vychladnutý puding. Keď je korpus vychladený, prekrojíme ho napoly a natierame krémom. Priklopíme druhou polovicou.
4.
Polevu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (môžeme použiť aj čokoládu), podľa potreby zriedime s mliekom. Tortu polievame polevou, môžeme ozdobiť marcipánovými ozdobami alebo strúhaným kokosom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.