Pridať recept

Jablkové guľôčky

8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 ml
mlieko
2 ks
jablko
50 g
maslo
1 kocka
droždie
2 PL
cukor
1 PL
mletá škorica
3 PL
práškový cukor
trochu
hladká múka na posypanie dosky
1 štipka
soľ
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Mlieko a zmäknuté maslo vymiešame spolu, prisypeme múku, droždie s cukrom a soľ. Jablká umyjeme a olúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky. Cesto potom zakryjeme a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
 
2.
Cesto premiesime a rozdelíme na dve polovice. Z každej vytvarujeme rolku, ktorú krájame na malé kolieska. Z koliesok potom tvarujeme guľôčky.
3.
Vyprážame ich na oleji a po upečení obaľujeme v zmesi cukru a škorice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
17266
27.10.2013 19:07 | |
+1 -0
(n) zas jeden zmätočný recept...načo to vôbec sem dávate
Podobné články
Jablko denne
Doprajte si jablko denne! Odmení sa vám mnohými benefitmi
Jablko toho pre vaše zdravie dokáže urobiť naozaj veľa. Rozhodne sa tomuto zdanlivo nudnému ovociu nevyhýbajte!
Jablko
7 spôsobov, ako využiť fantastické vlastnosti jablka: Poznáte ich?
Jablko primárne podporuje naše zdravie, je základnou surovinou fantastických koláčov, ale má aj iné praktické...
Jablko
Video: Ako najefektívnejšie rozrezať jablko?
Efektívny a praktický rez jabĺčka má svoj základ v detskej hre.
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...