Pridať recept

Makovo-jablčný koláč

20
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
200 ml
mlieko
150 g
krupicový cukor
120 g
maslo
2 ks
vajce
1 PL
strúhaný kokos
1 PL
rum
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
70 g
mletý mak
300 g
jablko
trochu
džem
100 g
čokoláda na varenie
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Maslo vymiešame s cukrom a vajciami, pridáme múku s kypriacim práškom a dolejeme mlieko. Jablká nastrúhame a vmiešame spolu s makom a kokosom do cesta. Pridáme rum, ktorý dobre vmiešame.
 
2.
Plech potrieme trochou masla, vysypeme múkou a cesto naň rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi pol hodiny.
3.
Upečený koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potierame džemom. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a natierame ňou povrch koláča.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať