Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jemný krémový koláč

varecha-kucharka
varecha-kucharka
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
4 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 PL
puding zlatý klas
100 ml
mlieko
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
100 g
horká čokoláda
trochu
mlieko
trochu
maslo

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s práškovým cukrom do peny. Primiešame olej a vodu, potom postupne vmiešavame múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180°C, kým nie je cesto zlatisté. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na tri časti.
3.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladeného krému vmiešame roztopené maslo a cukor. Krém natrieme medzi cesto a zlepíme ho. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú podľa potreby zriedime ešte s trochou masla a mlieka. Ešte horúcou čokoládou natrieme povrch koláča. Dáme vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...