Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Jemný krémový koláč

40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
4 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 PL
puding zlatý klas
100 ml
mlieko
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
100 g
horká čokoláda
trochu
mlieko
trochu
maslo

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s práškovým cukrom do peny. Primiešame olej a vodu, potom postupne vmiešavame múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180°C, kým nie je cesto zlatisté. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na tri časti.
3.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladeného krému vmiešame roztopené maslo a cukor. Krém natrieme medzi cesto a zlepíme ho. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú podľa potreby zriedime ešte s trochou masla a mlieka. Ešte horúcou čokoládou natrieme povrch koláča. Dáme vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tvarohovo-ovocná želé torta
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...
Biopark superpotraviny pr
Známe neznáme „superpotraviny“
Známe neznáme „superpotraviny“
Pojem "superpotravina" sa stal v oblasti potravín a zdravia módnym výrazom. Tento termín odborníci na výživu považujú...