Pridať recept

Morčacie mäso na karí s patizónmi

ingrediencie

400 g
morčacie mäso
olej
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
400 g
patizón
kari
zeleninový vývar
2 ks
paprika
2 ks
paradajka
2 ks
jarná cibuľka
1/4 liter
biely jogurt
1 PL
kôpor
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletý čiernym korením, pridáme nadrobno posekanú očistenú cibuľu a speníme. Patizóny očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kocky. Primiešame k mäsu, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okorením mletým čiernym korením, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do polomäkka.
 
2.
Potom pridáme na rezance pokrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, neskôr olúpané pokrájané rajčiaky a udusíme domäkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou očistenou mladou cibuľkou. Podávame tak, že každú porciu prelejeme lyžicou bielehou jogurtu, ktorý sme premiešali s nadrobno posekaným kôprom, rozotretým cesnakom a trochu soli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať