Torta Latté Macchiato
16
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslové sušienky
150
g
maslo
2
balíčky
vanilkový puding
500
ml
mlieko
3
PL
instantná káva
80
g
cukor
4
plátky
želatína
800
g
šľahačka
4
balíčky
vanilínový cukor
trochu
kakao
postup
1.
Sušienky rozdrvíme a zmiešame so zmäknutým maslom. Hmotu rozotrieme na dno tortovej formy a dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
2.
Pudingy a kávu rozmiešame v 4 lyžiciach mlieka. Ostatné mlieko dáme do hrnca, ocukríme, pridáme a privedieme k varu. Prilejeme rozpustený puding a za stáleho miešania uvaríme pudingový krém.
3.
Želatínu dáme do trochy vody, aby nasiakla. Potom ju odkvapkáme, dáme do hrnca a zohrejeme, aby sa rozpustila. 200 g smotany vyšľaháme do šľahačky, pridáme 2 balíčky vanilínového cukru a primiešame do nej želatínu a puding. Krém rozotrieme na korpus a necháme opäť na chladnom mieste, aby stuhol.
4.
Zvyšnú šľahačku vyšľaháme aj s 2 balíčkami vanilínového cukru a nanesieme na vrch torty. Nakoniec posypeme trochou kakaa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.