Pridať recept

Hroznový závin

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

300 g
hladká múka
2 ks
vajce
200 ml
mlieko
125 g
maslo
30 g
práškový cukor
1 štipka
soľ

Na plnku

400 g
tučný tvaroh
300 g
jemný tvaroh
1 ks
vaječný žĺtok
3 balíčky
vanilínový cukor
50 g
krupicový cukor
60 g
Zlatý klas
2 KL
solamyl
1 KL
citrónová kôra
300 g
hrozno zelené aj modré
3 KL
strúhanka

postup

1.
Z preosiatej múky, vajec, mlieka, masla, práškového cukru a zo soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
 
2.
Do misky dáme tvaroh, žĺtok, vanilínový cukor, krupicový cukor, Zlatý klas, Solamyl, citrónovú kôru a spolu vymiešame.
3.
Každú časť cesta natenko rozvaľkáme na omúčenej doske a cesto posypeme preosiatou strúhankou. Natrieme plnku, na ktorú uložíme bobule hrozna a zvinieme do závinu.
4.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch popicháme vidličkou a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme.
5.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať