Ovocná torta
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
6
PL
polohrubá múka
6
PL
kryštálový cukor
hrubá múka
rastlinný tuk
Plnka
400
g
jahodový jogurt
200
g
smotana na šľahanie
10
g
želatína
1
balíček
podlhovasté piškóty
16
ks
čerstvé ovocie
jahodový džem
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkovej pene pridáme múku a na záver vtrieme tuhý sneh. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, nalejem cesto a v rúre pečieme asi 12-15 minút. Upečené cesto vyklopíme, necháme vychladnúť, prekrojíme, potrieme marmeládou, opäť spojíme a vrátime späť do formy.
2.
Formu vyložíme po bokoch piškótami. Smotanu vyšľaháme dotuha, želatínu pripravíme podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s vlažnou želatínou, pridáme vyšľahanú smotanu a nalejem do formy. Povrch ozdobíme čerstvými jahodami a dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.