Pridať recept

Plnený baklažán s oreganom

ingrediencie

1 ks
baklažán
200 g
tvrdý syr
3 ks
paradajka
1 ks
paprika
trochu
soľ
štipiek
oregano
štipiek
bazalka
3 PL
olivový olej

postup

1.
Baklažán umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Vnútro vydlabeme a poriadne osolíme. Necháme pol hodiny odležať pri izbovej teplote, potom umyjeme pod tečúcou vodou.
 
2.
Paradajky a papriku umyjeme a nakrájame na kúsky. Zmiešame s vnútrom bakažánu, pridáme trochu soli, korenie a premiešame. Zmesou naplníme vnútro baklažánu, navrch nasypeme strúhaný syr.
3.
Do pekáča dáme olej a podlejeme vodou. Položíme doň baklažán a dáme piecť na pol hodiny pri teplote 180°C. Podávame s čerstvým pečivom. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Oreganový olej
(Ne)obyčajné oregano: Pomôže pri zápaloch i cukrovke
Oregano poznáme ako bylinné korenie najmä z talianskych a stredomorských jedál. Dochucujú sa ním pizza...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)