Bezlepkový chlieb
20
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
múka bezlepková
100
g
polohrubá múka
100
g
ryžová múka
400
ml
vlažná voda
1
ks
vajce
1
KL
ocot
2
PL
cukor
1
PL
sušené mlieko
2
PL
guarová guma
2
PL
soľ
štipiek
kmín
3
PL
olej
2
PL
slnečnicové semienko
1
PL
sezamové semienka
5
g
sušené droždie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
postup
1.
Všetky ingrediencie zmiešame s preosiatou múkou a premixujeme ručným šľahačom. Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
2.
Cesto potom premiesime rukou. Formu vymažeme tukom a vysypeme trochou múky. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi hodinu pri teplote 200°C. Ak máme domácu pekáreň, dá sa pripraviť aj v nej.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.