Pridať recept

Bezlepkový chlieb

20
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
múka bezlepková
100 g
polohrubá múka
100 g
ryžová múka
400 ml
vlažná voda
1 ks
vajce
1 KL
ocot
2 PL
cukor
1 PL
sušené mlieko
2 PL
guarová guma
2 PL
soľ
štipiek
kmín
3 PL
olej
2 PL
slnečnicové semienko
1 PL
sezamové semienka
5 g
sušené droždie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Všetky ingrediencie zmiešame s preosiatou múkou a premixujeme ručným šľahačom. Necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
 
2.
Cesto potom premiesime rukou. Formu vymažeme tukom a vysypeme trochou múky. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi hodinu pri teplote 200°C. Ak máme domácu pekáreň, dá sa pripraviť aj v nej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.1.2014 10:12 | |
+39 -0
zdravím, chlebík vyzerá fajn, ale mám dotaz...píšete 100g polohrubá múka, ale aká? ....tiež vlastne musí byť bezlepková je viac druhov, tak aké by sa mali použiť?
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...