Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivková torta

torticka2
torticka2
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
tuk na pečenie
250 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
4 ks
vajce
300 g
hladká múka
1 balíček
práškový cukor
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
100 ml
smotana na šľahanie
100 g
mletý mak
trochu
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava

Okrem toho

500 g
slivky
2 PL
marhuľový džem

postup

1.
Palmarin vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme 100 ml smotany na šľahanie, mak, citrónovú kôru aj šťavu a vymiešame.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
3.
Slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme. Polovičky sliviek poukladáme na zarovnaný povrch cesta a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 až 50 minút. Počas pečenia formu zakryjeme alobalom.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Marhuľový džem zahrejeme, pomocou štetca ním potrieme slivky a necháme stuhnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...