Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Slivková torta

torticka2
torticka2
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
tuk na pečenie
250 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
4 ks
vajce
300 g
hladká múka
1 balíček
práškový cukor
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
100 ml
smotana na šľahanie
100 g
mletý mak
trochu
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava

Okrem toho

500 g
slivky
2 PL
marhuľový džem

postup

1.
Palmarin vymiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne zapracujeme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej hmoty. Nakoniec pridáme 100 ml smotany na šľahanie, mak, citrónovú kôru aj šťavu a vymiešame.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
3.
Slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme. Polovičky sliviek poukladáme na zarovnaný povrch cesta a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 až 50 minút. Počas pečenia formu zakryjeme alobalom.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Marhuľový džem zahrejeme, pomocou štetca ním potrieme slivky a necháme stuhnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...