Pridať recept

Zapečené cestoviny na staročeský spôsob

Zapečené cestoviny na staročeský spôsob
Zdroj: varecha-kucharka
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cestoviny
300 g
syr Eidam
1 konzerva
bravčové mäso
1 konzerva
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
3 PL
olej na vyprážanie
trochu
soľ

postup

1.
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na oleji. Pridáme mäsovú konzervu a varíme, kým sa všetko neprevarí.
 
2.
Do mäsa pridáme paradajkový pretlak a privedieme k varu. Cestoviny pridáme na panvicu, premiešame s mäsovou zmesou.
3.
Cestoviny uložíme na pekáč. Syr nastrúhame nahrubo a posypeme ním cestoviny. Pečieme asi 20-30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...