Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kuracia bašta

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
kuracie prsia
2 kg
zemiaky
3 ks
cibuľa
500 g
lečo
5 strúčikov
cesnak
korenie na kura
sladká paprika
soľ
olej
rozmarín

postup

1.
Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy.
2.
Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.).
3.
K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso.
4.
Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky.
5.
Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy.
6.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubi52
14.8.2013 18:56 | |
+10 -0
Vyskúšame!V´daka!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...