Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracia bašta

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
kuracie prsia
2 kg
zemiaky
3
cibuľa
500 g
lečo
5 strúčikov
cesnak
korenie na kura
sladká paprika
soľ
olej
rozmarín

postup

1.
Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy.
2.
Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.).
3.
K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso.
4.
Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky.
5.
Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy.
6.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubi52
14.8.2013 18:56 | |
+10 -0
Vyskúšame!V´daka!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...