Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracia bašta

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
kuracie prsia
2 kg
zemiaky
3 ks
cibuľa
500 g
lečo
5 strúčikov
cesnak
korenie na kura
sladká paprika
soľ
olej
rozmarín

postup

1.
Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy.
2.
Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.).
3.
K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso.
4.
Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky.
5.
Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy.
6.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubi52
14.8.2013 18:56 | |
+10 -0
Vyskúšame!V´daka!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...