Pridať recept

Jemná roláda

ingrediencie

3 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
soľ
120 g
polohrubá múka
maslo

Plnka

350 g
maliny
4 PL
malinový džem

postup

Na cesto v horúcom vodnom kúpeli šľaháme vajcia, cukor a soľ, kým nevznikne krémová hmota. Na ňu preosejeme polovicu múky a veškou metličkou ju opatrne zapracujeme do krému. Rovnako potom zapracujeme aj druhú polovicu múky. Riedke cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie na obdlžník. V rúre pečieme cesto asi 10-12 minút. Piškótovú placku ihneď vyklopíme na väčší papier a papier z cesta stiahneme. Polovicu malín rozmixujeme s lekvárom a natrieme na upečené cesto. Ostatné maliny nasypeme na plnku, cesto zavinieme a položíme na misu švíkom dolu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať