Tagliatelle s pestom z vlašských orechov
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
strúčiky
cesnaku
1
zväzok
bazalka
100
g
vlašské orechy
4
PL
olej
2
PL
strúhaný parmezán
400
g
cestoviny tagliatelle
1
štipka
soľ
2
ks
avokádo
2
PL
citrónová šťava
12
ks
kokteilové paradajky
100
g
rukola
1
PL
biely vínny ocot
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Na pesto vymiešame cesnak, bazalku a orechy. Pridáme ešte 2 PL oleja, parmezán a všetko dobre premiešame. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, potom ich zlejeme a necháme odkvapkať. Medzitým si olúpeme avokádo, vyberieme jadro, dužinu nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Paradajky opláchneme pod tečúcou vodou a nakrájame na štvrtinky. Rukolu preberieme, opláchneme a natrháme. Všetko okrem cestovín premiešame s olejom a octom, 3 až 4 minúty prehrievame, osolíme a okoreníme. Pesto premiešame so 60 ml vody a s cestovinami. Hotové podávame s avokádovou zeleninou.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.