Pridať recept

FOTORECEPT: Mliečna natural ryža

ingrediencie

250 g
natural ryža
750 ml
voda
1 PL
stévia
250 ml
sójové mlieko
2 PL
mletá škorica
1 PL
ľanové semienka
2 PL
slnečnicové semienko

postup

Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Ryžu prepláchneme v studenej vode.
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Na panvici alebo hrnci privedieme k varu 750 ml vody. Do vriacej vody dáme ryžu a varíme na miernom plameni 30 min., pokým sa voda nevyparí. Pridáme 1 PL stévie.
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
3.
Po 30-tich minútach prilejeme k ryži mlieko a varíme ešte 5 min. Dochutíme škoricou.
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
4.
Ryža sa sfarbí pekne dohneda, mlieko se jemne odparí a vznikne nám vláčna ryžová kaša.
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
5.
Nakoniec pridáme slnečnicové a ľanové semienka.
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Fotorecept: Mliečna natural ryža
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...