FOTORECEPT: Schovaná roláda
ingrediencie
Plnka
postup
Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.
V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy a opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)
Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené jahody.
A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.