Pridať recept

Cestoviny s baby špenátom a syrom

ingrediencie

200 g
baby špenát čerstvý alebo mrazený
1 ks
cibuľka jarná
1 ks
malý kúsok zeler
100 g
syr Eidam
podľa chuti
soľ, čierne korenie, mletá rasca a bazalka
podľa chuti
vegeta
1 KL
maslo
2 poháre
voda na podlievanie
1 balíček
cestoviny

postup

Špenát umyjeme (resp. rozmrazíme). Cibuľku nakrájame na kolieska, zeler na malinké kúsky, prípadne ho postrúhame. Na lyžičke masla dusíme cibuľku, zeler a špenát, ochutíme a odlejeme vodou. Varíme asi 10 minút. Keď je treba podlievame vodou. Zmes by nemala byť ani veľmi hustá ale ani riedka. Uvarenú zmes odstavíme z plameňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Opäť dáme variť a poriadne premiešame. Omáčku podávame s uvarenými cestovinami a postrúhaným syrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...