FOTORECEPT: Karamelové cupcakes
12
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
70
g
kryštálový cukor
3
ks
vajce
100
ml
horúca voda
100
ml
olej
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
80
g
kryštálový cukor
plnka
100
g
práškový cukor
110
g
maslo
1/2
liter
mlieko
40
g
puding zlatý klas
2
PL
hladká múka
postup
1.
70g kryštálového cukru upálime na karamel, pridáme 100ml horúcej vody ( spraví sa z toho jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.
2.
Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (vážili 164g).... (ja som dala menej cukru, stačí tých 80g)....múku som do surovín nepísala!
3.
Žĺtky vyšlaháme s cukrom a vlejeme 100ml oleja a vychladnutý karamel.
Preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom a opatrne vmiešame vyšľahaný sneh.
4.
Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny-12ks a napĺňajte len do 2/3 pretože počas pečenia naberú objem. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme (piekla som v plynovej rúre, tretí stupeň tých 20-25 minút)
5.
Spravíme plnku: 1/2 litra mlieka rozdelíme, zbytok dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme dobre vychladnúť (občas premiešame) Maslo vymiešame s cukrom.
Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme (maslo a puding, musí byť rovnakej teploty, lebo sa krém zrazí)
6.
Po vybratí z rúry necháme cupcakes 2 min. v plechu, potom ich povyberáme a necháme vychladnúť.
9.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.