Hríbová polievka
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
čerstvé hríby
1
ks
zemiaky
1
téglik
kyslá smotana
1
PL
hladká múka
1
ks
vajce
1
PL
podravka
2
ks
bobkový list
5
ks
celé čierne korenie
3
ks
celé nové korenie
štipiek
mletý kmín
štipiek
soľ
postup
1.
Hríby očistíme, nakrájame a dáme variť do litra osolenej a okorenenej vody. Zemiak ošúpeme a nakrájame na kúsky, pridáme do vody a varíme, kým nezmäkne.
2.
Do smotany nasypeme múku, dobre rozmiešame a zriedime trochou vody. Pridáme do polievky a ešte 5 minút povaríme. Potom polievku odstavíme a ešte za horúca vmiešame vyšľahané vajce. Prisypeme podravku, zamiešame a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.