Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečený slivkový lekvár

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 kg
slivky
0,7 kg
kryštálový cukor
4 PL
ocot

postup

Slivky vykôstkujeme, zomelieme, pridáme cukor a ocot. Vylejeme na plech s vyššími bokmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Keď začne masa vrieť, znížime teplotu v rúre na 140 °C a pečieme cca 3 až 4 hodiny, podľa toho aký hustý lekvár chceme. Občas premiešame, stačí raz za pol hodinu. S touto metódou už nemusíte neustále stáť nad sporákom a miešať, taktiež nebudete mať celú kuchyňu zaprskanú, pretože pri pečení lekváru masa v rúre vôbec neprská, len bubloce.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Blankvers
11.9.2013 15:15 | |
+1 -0
Ja už roky robím tak, že slivky nemeliem, ale rozmixujem na mixéri. Je to rýchlejšie a pohodlnejšie pri tom istom efekte.
babkalidka
11.9.2013 17:46 | |
+1 -1
hej, ked sa rozmixujú je to rýchlejšie, a nekvapká ako pri mletí šťava
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+2 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+2 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...