Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pečený slivkový lekvár

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 kg
slivky
0,7 kg
kryštálový cukor
4 PL
ocot

postup

Slivky vykôstkujeme, zomelieme, pridáme cukor a ocot. Vylejeme na plech s vyššími bokmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Keď začne masa vrieť, znížime teplotu v rúre na 140 °C a pečieme cca 3 až 4 hodiny, podľa toho aký hustý lekvár chceme. Občas premiešame, stačí raz za pol hodinu. S touto metódou už nemusíte neustále stáť nad sporákom a miešať, taktiež nebudete mať celú kuchyňu zaprskanú, pretože pri pečení lekváru masa v rúre vôbec neprská, len bubloce.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Blankvers
11.9.2013 15:15 | |
+1 -0
Ja už roky robím tak, že slivky nemeliem, ale rozmixujem na mixéri. Je to rýchlejšie a pohodlnejšie pri tom istom efekte.
babkalidka
11.9.2013 17:46 | |
+1 -1
hej, ked sa rozmixujú je to rýchlejšie, a nekvapká ako pri mletí šťava
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+2 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
pola59
6.9.2013 13:50 | |
+2 -0
Nahrať obrázky Nahrať obrázky Vymazať obrázok Nahrať obrázky Vymazať obrázok
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...