Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie stehná s hubami

kuchtik1
kuchtik1
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehno
1 ks
zeler
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
karfiol
50 g
sušené huby
1 ks
cibuľa
1 šálka
mlieko
130 g
maslo
100 g
hladká múka
200 ml
šľahačková smotana
300 ml
mäsový vývar
ocot
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Huby namočíme na hodinu do mlieka. Stehná osolíme, koreňovú zeleninu a cibuľu olúpeme, nakrájame na slížiky a opečieme na 2 PL masla. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pod pokrievkou podusíme. Huby podusíme na masle. Karfiol uvaríme v osolenej vode.
2.
Zo 100 g masla a múky pripravíme zápražku, rozriedime ju vývarom a 5 minút povaríme. Omáčku precedíme a zmiešame s hubami a karfiolom. Všetko rozmixujeme, pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a octom, 2 minúty povaríme. Omáčkou prelejeme stehná a podávame spolu s knedľou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...