Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Kuracie stehná s hubami

kuchtik1
kuchtik1
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehno
1 ks
zeler
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
karfiol
50 g
sušené huby
1 ks
cibuľa
1 šálka
mlieko
130 g
maslo
100 g
hladká múka
200 ml
šľahačková smotana
300 ml
mäsový vývar
ocot
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Huby namočíme na hodinu do mlieka. Stehná osolíme, koreňovú zeleninu a cibuľu olúpeme, nakrájame na slížiky a opečieme na 2 PL masla. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pod pokrievkou podusíme. Huby podusíme na masle. Karfiol uvaríme v osolenej vode.
2.
Zo 100 g masla a múky pripravíme zápražku, rozriedime ju vývarom a 5 minút povaríme. Omáčku precedíme a zmiešame s hubami a karfiolom. Všetko rozmixujeme, pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a octom, 2 minúty povaríme. Omáčkou prelejeme stehná a podávame spolu s knedľou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...