Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie stehná s hubami

kuchtik1
kuchtik1
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6
kuracie stehno
1
zeler
1
mrkva
1
petržlen
1
karfiol
50 g
sušené huby
1
cibuľa
1 šálka
mlieko
130 g
maslo
100 g
hladká múka
200 ml
šľahačková smotana
300 ml
mäsový vývar
ocot
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Huby namočíme na hodinu do mlieka. Stehná osolíme, koreňovú zeleninu a cibuľu olúpeme, nakrájame na slížiky a opečieme na 2 PL masla. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pod pokrievkou podusíme. Huby podusíme na masle. Karfiol uvaríme v osolenej vode.
2.
Zo 100 g masla a múky pripravíme zápražku, rozriedime ju vývarom a 5 minút povaríme. Omáčku precedíme a zmiešame s hubami a karfiolom. Všetko rozmixujeme, pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a octom, 2 minúty povaríme. Omáčkou prelejeme stehná a podávame spolu s knedľou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...