Bezlepková štrúdľa
15
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
múka bezlepková
200
g
maslo
5
ks
jablko
1
hrsť
hrozienka
1
ks
vajce
1
PL
práškový cukor
1
PL
mletá škorica
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Maslo vymiešame s múkou a necháme hodinu ležať na chladnom mieste.
2.
Z cesta vyváľame tenký plát cesta. Celé vajce rozšľaháme a potrieme ním cesto.
3.
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníka a nahrubo nastrúhame. Potom ich poukladáme na cesto a posypeme hrozienkami, škoricou a cukrom. Zavinieme.
4.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C, kým koláč nezozlatne. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.