Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Kiwi koláč

varecha-kucharka
varecha-kucharka
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
6 ks
vajce
1 PL
voda
1 PL
olej
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 tégliky
kyslá smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
9 ks
kiwi
100 g
cukor
5 PL
šťava z kiwi
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Oddelené žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do peny, pridáme múku, olej, vodu. Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta.
2.
Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne naň nanesieme cesto a dáme piecť pri teplote 170°C, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
3.
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a vyšľahanou smotanou na šľahanie. Zmesou potrieme vychladený korpus.
4.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na smotanovú vrstvu. Želatínu uvaríme so šťavou z kiwi, pridáme cukor a vychladenú zmes nalejeme na koláč. Necháme do ďalšieho dňa stuhnúť v chladničke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...