Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kiwi koláč

varecha-kucharka
varecha-kucharka
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
6 ks
vajce
1 PL
voda
1 PL
olej
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 tégliky
kyslá smotana
1 téglik
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilínový cukor
9 ks
kiwi
100 g
cukor
5 PL
šťava z kiwi
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Oddelené žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do peny, pridáme múku, olej, vodu. Z bielkov a 50 g cukru vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta.
2.
Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme múkou, rovnomerne naň nanesieme cesto a dáme piecť pri teplote 170°C, kým cesto nezíska zlatistú farbu.
3.
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a vyšľahanou smotanou na šľahanie. Zmesou potrieme vychladený korpus.
4.
Kiwi olúpeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na smotanovú vrstvu. Želatínu uvaríme so šťavou z kiwi, pridáme cukor a vychladenú zmes nalejeme na koláč. Necháme do ďalšieho dňa stuhnúť v chladničke.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...