Pridať recept

Zapekané cestoviny

ingrediencie

cestoviny
300 g
šampiňóny
3 ks
paradajka
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
kyslá pochúťková smotana
3 PL
parmezán
olivový olej
soľ
korenie
oregano
bazalka

postup

Šampiňóny olúpeme, opláchneme, nakrájame na plátky. Cesnak, cibuľu a paradajky nakrájame nadrobno. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme cesnak s cibuľou, pridáme plátky šampiňónov a kúsky rajčín, premiešame, krátko podusíme, dochutíme soľou, korením. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja, scedíme a premiešame so zeleninovou zmesou, smotanou, bylinkami a parmezánom. Takto pripravené cestoviny pečieme v zapekacej miske cca 15 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...