Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Perníkové lievance s makovou plnkou

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

80 g
ovsené vločky
250 ml
sójové mlieko
2 ks
vaječný bielok
1 KL
mletá škorica
1 KL
perníkové korenie
1 KL
mletý zázvor
1 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
med

Maková plnka

100 g
mletý mak
200 ml
sójové mlieko
2 PL
med
2 KL
maslo

postup

1.
Ovsené vločky pomelieme na jemno. Do misky pridáme k vločkám všetky korenia, vaječné bielka, med, kypriaci prášok a nakoniec vlažné mlieko.
2.
Všetko spolu poriadne premiešame, vznikne nám riedke cesto (nezľaknite sa riedkej konzistencie, výsledkom budu krásne prepečené a šťavnané lievance).
3.
Pečieme podľa chuti na ľubovoľnej panvici na minimálnej teplote (piekla som pri 0,5 stupňa z 3) prikryté pokrievkou. Na jednu dávku lievancov je treba počítať s cca 10 min. pečenia.
4.
Pripravíme si makovú plnku. Pomletý mak si dáme na panvicu, pridáme mlieko, maslo a med.
5.
Všetko spolu premiešame, necháme zovrieť a miešame dovtedy, pokým nám nevznikne hustá zmes.
6.
Makovú plnku necháme mierne vychladnúť, naplníme ňou zdobiace vrecúško a naservírujeme na lievance. Podľa chuti ozdobíme ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...