Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkové lievance s makovou plnkou

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

80 g
ovsené vločky
250 ml
sójové mlieko
2 ks
vaječný bielok
1 KL
mletá škorica
1 KL
perníkové korenie
1 KL
mletý zázvor
1 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
med

Maková plnka

100 g
mletý mak
200 ml
sójové mlieko
2 PL
med
2 KL
maslo

postup

1.
Ovsené vločky pomelieme na jemno. Do misky pridáme k vločkám všetky korenia, vaječné bielka, med, kypriaci prášok a nakoniec vlažné mlieko.
2.
Všetko spolu poriadne premiešame, vznikne nám riedke cesto (nezľaknite sa riedkej konzistencie, výsledkom budu krásne prepečené a šťavnané lievance).
3.
Pečieme podľa chuti na ľubovoľnej panvici na minimálnej teplote (piekla som pri 0,5 stupňa z 3) prikryté pokrievkou. Na jednu dávku lievancov je treba počítať s cca 10 min. pečenia.
4.
Pripravíme si makovú plnku. Pomletý mak si dáme na panvicu, pridáme mlieko, maslo a med.
5.
Všetko spolu premiešame, necháme zovrieť a miešame dovtedy, pokým nám nevznikne hustá zmes.
6.
Makovú plnku necháme mierne vychladnúť, naplníme ňou zdobiace vrecúško a naservírujeme na lievance. Podľa chuti ozdobíme ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...