Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Perníkové lievance s makovou plnkou

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

80 g
ovsené vločky
250 ml
sójové mlieko
2
vaječný bielok
1 KL
mletá škorica
1 KL
perníkové korenie
1 KL
mletý zázvor
1 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
med

Maková plnka

100 g
mletý mak
200 ml
sójové mlieko
2 PL
med
2 KL
maslo

postup

1.
Ovsené vločky pomelieme na jemno. Do misky pridáme k vločkám všetky korenia, vaječné bielka, med, kypriaci prášok a nakoniec vlažné mlieko.
2.
Všetko spolu poriadne premiešame, vznikne nám riedke cesto (nezľaknite sa riedkej konzistencie, výsledkom budu krásne prepečené a šťavnané lievance).
3.
Pečieme podľa chuti na ľubovoľnej panvici na minimálnej teplote (piekla som pri 0,5 stupňa z 3) prikryté pokrievkou. Na jednu dávku lievancov je treba počítať s cca 10 min. pečenia.
4.
Pripravíme si makovú plnku. Pomletý mak si dáme na panvicu, pridáme mlieko, maslo a med.
5.
Všetko spolu premiešame, necháme zovrieť a miešame dovtedy, pokým nám nevznikne hustá zmes.
6.
Makovú plnku necháme mierne vychladnúť, naplníme ňou zdobiace vrecúško a naservírujeme na lievance. Podľa chuti ozdobíme ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...