Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Topľanské medové rezy

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
150 g
cukor
3 ks
vajce
2 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna
50 g
maslo
slivkový lekvár

Krém

500 ml
mlieko
2 ks
Zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
150 g
cukor
250 g
Hera

postup

2.
Cesto rozdelíme na 4 časti, každú z nich rozvaľkáme a upečieme na obrátenej strane plechu pri teplote 180 stupňov 5-6 min.
3.
Z mlieka, zlatých klasov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustý puding.
4.
Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a vyšľaháme krém.
5.
Prvý plát cesta natrieme krémom, prikryjeme druhým plátom, potrieme lekvárom, prikryjeme tretím plátom, natrieme krém, navrh dáme posledný plát cesta a vrch potrieme zbytkom plnky.
6.
Hotový zákusok zaťažíme aspoň na 3 hodiny a potom polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosom.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Kandrac1
2.6.2013 09:26 | |
+3 -9
prepáč milá autorka receptu, ale akosi mi nedá sa opýtať v bode č. 5 máš napísané - natrieme zbytkom cesta????? Ako tomu máme všetci rozumieť??? Nemá tam byť náhodou zbytkom plnky???? Už som sa párkrát popálila na receptoch z tejto stránky, lebo sa píše všelijako a neskontroluje sa obsah.
dobruchut.sk
3.6.2013 14:07 | |
+0 -0
určite má, ospravedlňujeme sa, chybu (respektíve preklep) sme po autorke opravili.
miraTT
11.9.2013 12:54 | |
+27 -0
toto su take banality, na ktore netreba hadam ani reagovat, ved to si kazdy logicky zmyslajuci clovek domysli...asi nebudem natierat cesto na cesto ;) stane sa...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...