Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Slivkový koláčik

Babulka737
Babulka737
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
1/2 kociek
droždie
75 g
kryštálový cukor
75 g
zmäknuté maslo
2,5 dl
vlažné mlieko
trochu
soľ

Náplň

1 pohár
slivkový kompót
1 balíček
puding vanilkovo - smotanová príchuť
100 g
kryštálový cukor
5 dl
mlieko
400 g
kyslá pochúťková smotana
1 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Pripravíme si kvások: v troche vlažného mlieka rozpustíme 1 lyžicu cukru a namrvíme droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2.
V mise zmiešame múku, kvások, cukor, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo a trošku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku kysnúť.
3.
Počas kysnutia cesta si uvaríme puding z 5 dl mlieka, časti cukru a 1 vanilkového cukru.
4.
V miske si zmiešame kyslú pochúťkovú smotanu, zvyšok cukru, 1 vanilkový cukor a žĺtok. Bielok, ktorý nám zostal vyšľaháme na sneh a vmiešame tiež do kyslej smotany.
5.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a prenesieme na dobre vymastený plech a začneme vrstviť. Na spodok cesta rozotrieme uvarený vanilkovo-smotanový puding. Na puding poukladáme slivky a na povrch rozotrieme krém z kyslej smotany. Pečieme asi 45 min. pri 170 °C.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...