Salsa z tureckej papriky a fety s kúskami pity
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Salsa z tureckej papriky a fety
2
PL
melasa z granátového jablka
1
PL
paradajkový pretlak
1
ks
červená paprika
1
ks
uhorka
1
ks
červená cibuľa
2
PL
mäta
2
PL
syr Feta
Chrumkavé kúsky pity
6
ks
chlieb pitta
trochu
olivový olej
1
PL
chilli korenie
postup
1.
Pri príprave chrumkavých kúskov pity predhrejeme rúru na 200 °C (plyn stupeň 6). Okraje pity odstrihneme nožnicami. Zvyšok nakrájame na veľké trojuholníky, položíme na plech a pokvapkáme (postriekame) olivovým olejom. Posypeme morskou soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a sumachom alebo mletým čili. Pečieme 8 – 10 minút alebo dozlatista. Potom vyberieme z rúry a dáme vychladnúť.
2.
Medzitým si pripravíme salsu. V mise zmiešame melasu z granátového jablka s paradajkovým pretlakom a okoreníme. Pridáme ostatné prísady, premiešame a podávame s chrumkavými kúskami pity.
3.
TIP:
Pripravené chrumkavé kúsky pity vydržia uskladnené vo vzduchotesne uzavretej nádobe 3 dni. Dobre uzatvorenú salsu môžete skladovať v chladničke 1 deň.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.