Pridať recept

Kačacie prsia na medovej omáčke s hroznom a balzamikovým octom

Kačacie prsia na medovej omáčke s hroznom a balzamikovým octom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

1500 g
kačacie prsia s kožou
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté biele korenie
trochu
olej na opekanie

Medová omáčka s balzamikovým octom

300 g
včelí med
100 g
pomarančový džús
40 g
citrónová šťava
100 g
balzamikový ocot
100 g
pomaranč
50 g
hnedá zásmažka
80 g
maslo
150 g
hovädzí bujón
300 g
biele hrozno

postup

1.
Kačacie prsia pred opekaním kožu popicháme, osolíme, okoreníme, opekáme s kožou zospodu, ktorá nám pustí dostatok masti. Mäso častejšie otáčame. Opečenú kožu odkrojíme, nakrájame na tenké rezance a zvlášť opečieme do chrumkava. Ostatné mäso ešte chvíľu opekáme, zabalíme do alobalu a odložíme na teplé miesto.
 
2.
Do kastrólika si dáme med, pomarančový džús, citrónovú šťavu a umytú kôru s citróna, balzamikový ocot, umytý rozkrojený pomaranč, necháme spolu variť zahustíme hnedou zásmažkou, ktorú rozmiešame s hovädzím bujónom. Dobre prevaríme a zjemníme maslom a scedíme.
3.
Pred podávaním pridáme do omáčky polovice zeleného hrozna, z ktorých vyberieme zrniečka. Na tanier si dáme omáčku s hroznom, poukladáme na plátky pokrájané kačacie prsia a posypeme opečenou kožou z kačacích pŕs.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať