Pridať recept

Pečená sviečkovica

10
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
slanina
200 g
bravčová krkovička
600 g
sviečkovica
4 PL
olej
8 ks
cibuľa
drvené čierne korenie
soľ

postup

1.
Na plátky nakrájame mäso z vykostenej bravčovej krkovičky a zo sviečkovice a naklepeme ich hranou ruky. Okoreníme, potrieme olejom a necháme odležať na 6 hodín na chladné miesto.
 
2.
Slaninou potrieme mriežkou predhriateho grilu a rozložíme na ňu plátky mäsa a budeme grilovať približne 4 minúty mäso z každej strany. Počas grilovania potierame slaninou plátky mäsa. Zvyšok slaniny nakrájame na plátky a cibuľu tiež opečieme.
3.
Mäso keď dopečieme ešte osolíme. Môžeme servírovať s nakladanou zeleninou, kvasnou kapustou alebo čerstvým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.